tuan tanah -_-

My photo
Laugh at the confusion,Smile through the tears,and keep reminding Yourself that everything happens for a reason :')

Tuesday, January 24, 2012

sup ayaamm :')

Assalamualaikum !

okayy kawan kawan ! hari ni saya..i mean aku..bhaha!belajar memasak dengan bonda tersayang.aku belajar masak makanan pebret aku.SUP AYAM.bhahahaha!kay,mak cik melah,mak cik joyah,kak temah.tolong fokus ye.sbb CHEF N.I.S mau mengajar mcm mane nk masak SUP AYAM BODOH.ha!jgn risau jgn risau.klau mkn SUP AYAM BODOH ni.korunk takkan jadi bodoh melainkan korunk da memang bodoh..bhahahaha!*sumpah kejam*
perkataan bodoh uh just tambahan perasa jee.seriously,resepi ni MUDOH DAN PANTAS!
kayy,makcik2 yg dok bergosip uh,g amek notebook n pen.salin resepi ni.diminta fokussss.bhaaha.
bahan bahannya adalah:

1. Air (ikut nafsu masing2 nk byk mane)
2. Ayam (da name pun sup AYAM,jgn korunk letak kambing pulak!bhaha)
3. Halia (diketuk ketuk)
4. Kentangg (in english,MR POTATO MR POTATO MR POTATO)
5. Garam (secukup rase dan nafsu)
6. Bawang merah (hiris haluusssss2)
7 . Bawang putih (3 ulas,hiris halusss2)
8. sup bunjut (comel)

cara caranyaa :

makcik2,datin2,dato2,tolong fokuss yee,,
kay,mulaa2,tauk air dlm periuk..ikut nafsu la nk byk mane en.bhahaha.nak satu kawah pun bole.tadaahal ! :D
biler air da menggelegak,ha!tauk ayam dan halia.pas uh,korunk akn nmpak permukaan air uh mcm berkeladak au.ha!yg tu korunk buangg.kaut dgn senduk.permukaan je,jgn kaut smua air uh.sia2 je nnty..bhahaha.
okay,then tauk kentang..biar smpai empuk dan gebu gituuuu.
pas uh tauk bunjut ngn garam..bhahaha!
rase smpai puas kayy..da ngam!tutup api..eh jap!mase mula,aku takde ckp suh letak periuk atas dapur n bukak api en?bhahahhaha!maaf..masalh teknikal..*malu2*
kay,kiter teruskan..da tutup api uh.amek kuali,panaskan minyak n tumis bawang.biler da garinng,masukkan ke dalam sup tadyy.and....

SIAP !MARVELOUS!FABOLOUS!AWESOMEE!bahhah!
kayy,smpai disini saja rancangan masakan kiter pada hari ni.selamat mencuba ye makcik2,datin2,puan seri sekaliann..bhahaa!



No comments: