tuan tanah -_-

My photo
Laugh at the confusion,Smile through the tears,and keep reminding Yourself that everything happens for a reason :')

Saturday, January 28, 2012

tak suka tak suka tak suka

Assalamualaikum !

hokaayy ! nmpak tak tittle ? tak suka tak suka tak suka ? bhaha! aku tak suka berada dlm situation yg tegang . i mean situation di mana mereka yg wat muka or prangai mcm mintak penyepak+penampar+penendang+mcm2 pe lagy la  free punyer ! bhahaha ! u know what i mean rite? alaaa..tak kan tak paham ? as example , aku skunk nga belajar drive ngn ayah aku . b4 aku daftar nk amek LESEN,*bangga*,ayah aku ajar aku dulu supaya senang nnty,xdela dok terkial kial mcm katak bawah tempurung.bhahaha!hokay ! satu perkara yg wat aku tak berapa nk suka or gemar,ayah aku klau mengajar.garang yang amat,nk mara je.suara dier tak pyh ckp la kan.eh!b4 that,aku bukan kutuk ayah aku kayy.bace dlu smpai habis.rotan nnty ! bhaaha!hokay,smbung balik.aku ni jenis yg sensitif ataupun kata kiasannya.hati selembut sutera..bhahahha!*geli ketiak*
aku tak suka bila orunk2 mara2 aku,bnda yg aku nk wat uh akn jady tak tentu arah.da la aku ni kelam kelibut tahap tenuk punyer.bhahaha!dibuatnya time mara2 uh,aku tertekan minyak byk.ha!faham2 je la ape yg akn berlaku.harap2 dijauhkan la.Amin...
actually,ayah aku saje wat garang time mengajar,coz dier nk ajar aku serious,bwk kete bukannya bnda maen2,lagi satu,nnty time blaja,ckgu uh takdanya berlembut hbis dgn aku.ape2 lagy time test jpj nnty.so,aku accept je la.
and salah satu reason aku berhenti kerja kat petronas uh,aku tak suka orunk mara2 aku.its ok if nk tegur kalau aku buat salah,aku boleh terima,tapi tegur biar pada caranya.jgn nk maen zaaaasssss je !
aku lebih suka berada dlm situation yg cool,xde tension2..thats y,insya-Allah klau ade rezki,aku nk try amek bidang kaunseling..bhahha *layak ke layak ke*
aku tak suka kene marah dan tk suka mara,bhahaha.but kiter ni manusia kan.tak sempurna.sebole bolehnya,aku try nk elak berada dlm situation yg mcm uh.mcm terseksa hokayyy.
ape2 pun,aku skunk makiin dewasa.,so nk tak nak aku kene face the music..cewwaaah!face the music kunun.bhahaa!
kite tak boleh puaskan hati smua pihak,sbb manusia ni kdg2 susa nk rase PUAS ATAU BERSYUKUR dgn ape yg ada
hokayy,smpai cni je la aku bebel,nnty ceritas lagy hokayy!



2 comments:

steffany daph said...

hehe. kalau dh nama dia ayah, mesti lah garang kan. tu pun sebab nak ajar anak dia baik2 ^^

nurul :) said...

haha..betul tu betul tu..agree 100 % ! :D